17 Mart 2013 Pazar

Samsung ve iPhone arasındaki Savaş Büyümekte

Samsung ve iPhone arasındaki Savaş
Geçtiğimiz günlerde yapılan incelemelere göre Samsung ve iPhone arasındaki rekabet gün geçtikçe daha da alevleniyor.Samsung’un android işletim sistemi ile insanlara sunduğu telefon harikası  Galaxy markalı telefonlar iPhone‘un  satış piyasasını önünü kapamış durumda.

Samsung Android Telefonlar iPhone bu yıl içerisinde çıkaracağı 3 farklı modelle Samsung Android işletim sistemli telefonları geride bırakacağını söyledi.Samsung Galaxy gibi telefonlar Güney Kore  merkezli şirketten sonra Google’ın işine yarıyor.
Samsung ve iPhone Arasındaki Rekabet Akıllı telefon diye hitap edilen Android işletim sistemli Samsung telefonlar geliştirdiği strateji ile piyasada baya büyümüş durumdadır.
Samsung Galaxy markalı telefonların  müşterilerinin  ilgisini çeken Android işletim sistemi ve iPhone’dan daha üst kalitede kullanış bakımından daha çok tercih ediliyor.Japonya ve ABD iPhone Diğer Ülkeler Android Diyor Ancak şöyle birşey var ki; Japonya ve ABD ülkelerinde iPhone tercih edilirken,diğer ülkeler Android diyorlar.
Buda Android telefonların piyasada ne kadar büyüdüğü gösteriyor.Google ve Samsung‘un işbirliği ile Android’i dünya’ya yaymaya devam ediyorlar.
iPhone ise Uzak Doğulu  rakibine teslim etmiş durumdadır.Kantar  WorldPanel Comtech aylık yayınlanan rapora göre ABD ve Japonya’da iPhone liderliğini korurken diğer ülkelerde Samsung Android liderlik koltuğuna oturmuş durumdadır.
Japonya ve ABD iPhone Diğer Ülkeler Android Diyor iPhone’un gelecek aylarda yapacağı önemli planlarla Android‘i geride bırakma düşüncesine kapılsada,Google ve Samsung işbirliğiyle fazla ön plana çıkamayacak gibi gözüküyor.Samsung şuan görünen  lider cihaz üreticiliği 1.sıra konumunda bulunuyor.
Yapılan incelemelere göre %87 oran ile Android işletim sistemini  en çok kullanan ülke ispanya 1′inci sırada yer alıyor.Android işletim sistemini %72 oyla büyük Dev Çin pazarı  ikinci sırada yer alırken,ardından Birleşik Krallıklar,Avusturya,Fransa,Almanya Android işletim sisteminin takipçileridir.
Samsung ve iPhone Arasındaki Savaş Büyüyor 12-13 Aralık’ta yapılan incelemelere göre %51,2 gibi oranla akıllı telefonlarda İOS‘un yüklü olduğunu ortaya çıkmıştır.Geçen seneye göre oranlara bakacak olursak Apple %6,3 ile takipçilerin arttığı gözlemlenmiştir.
Japonya’da ise  %66,2 ile  Apple üstünlüğünü koruyor.Yapılan analiz raporlarına göre; akıllı telefonlar  Birleşik Krallıklar %61  Avusturya %54 oranla üstünlüğünü korumaya devam ediyor.Akıllı telefonlar her bir yeni çıkarılan sistemli telefonlarda bir kademe daha  yükseliyor.

1 yorum:

berat duvar dedi ki...

ne savaşı arkadaş iphone 5 samsun s3 le zor kapışıyor kaldıki s4 :) güldürmeyin beni ya samsung tek geçerim beyler :)

Yorum Gönder

 
Copyright 2011 @ Altan Alkan Kişisel Blog!
Design by | Bloggerized by Blogger Tema and Blog Hoca | Powered by Blogger Tema